Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paradicsomos calzone

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

120 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál őrölt zöldfűszerkeverék
kevés cukor
80 g sonka
120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a sűrített paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerrel, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.

A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

Tipp:

Más jól olvadó sajtot, például trappistát vagy goudát is tehetünk reszelve a calzonékba.
Sonkás-paradicsomos calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!