Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paradicsomos calzone

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

120 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál őrölt zöldfűszerkeverék
kevés cukor
80 g sonka
120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a sűrített paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerrel, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.

A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

Tipp:

Más jól olvadó sajtot, például trappistát vagy goudát is tehetünk reszelve a calzonékba.
Sonkás-paradicsomos calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!