Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paradicsomos calzone

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

120 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál őrölt zöldfűszerkeverék
kevés cukor
80 g sonka
120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a sűrített paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerrel, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.

A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

Tipp:

Más jól olvadó sajtot, például trappistát vagy goudát is tehetünk reszelve a calzonékba.
Sonkás-paradicsomos calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!