Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paradicsomos calzone

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

120 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál őrölt zöldfűszerkeverék
kevés cukor
80 g sonka
120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a sűrített paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerrel, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.

A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

Tipp:

Más jól olvadó sajtot, például trappistát vagy goudát is tehetünk reszelve a calzonékba.
Sonkás-paradicsomos calzone

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!