Sonkás-paradicsomos calzone
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.
A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Tipp:
Sonkás-paradicsomos calzone
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.
A tésztakorongok egyik oldalát a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a felcsíkozott sonkát és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A széleket lekenjük egy kevés vízzel, és az üresen hagyott tésztafelet a töltelékre hajtjuk. Az illesztéseket villával összenyomkodjuk, a batyuk tetejét óvatosan megszurkáljuk. A calzonékat egymástól kellő távolságban a tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a calzonékat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész calzonékat bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?