Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál só

Töltelékhez:

200 g bébispenót
150 g tetszőleges sonka
100 g gouda sajt
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
200 ml habtejszín (30%-os)
4 darab tojás (M-es)
frissen őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formák alját zsiradékkal kikenjük. A feltéthez a bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk, a sonkát szintén csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 8-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.

Tipp:

A quiche-t melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!