
Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben



Hozzávalók
4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
Tipp:


Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?