Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál só

Töltelékhez:

200 g bébispenót
150 g tetszőleges sonka
100 g gouda sajt
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
200 ml habtejszín (30%-os)
4 darab tojás (M-es)
frissen őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formák alját zsiradékkal kikenjük. A feltéthez a bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk, a sonkát szintén csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 8-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.

Tipp:

A quiche-t melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!