Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben
Hozzávalók
4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál só
Töltelékhez:
200 g bébispenót
150 g tetszőleges sonka
100 g gouda sajt
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
200 ml habtejszín (30%-os)
4 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
A formák alját zsiradékkal kikenjük. A feltéthez a bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk, a sonkát szintén csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
Tipp:
A quiche-t melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-spenótos mini quiche Airfryerben
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
4-6 darab emelőtalpas tartelette sütőformához (típustól függően kb. 10-12 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál só
Töltelékhez:
200 g bébispenót
150 g tetszőleges sonka
100 g gouda sajt
2 evőkanál étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
200 ml habtejszín (30%-os)
4 darab tojás (M-es)
só
frissen őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formák alját zsiradékkal kikenjük. A feltéthez a bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk, a sonkát szintén csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A spenótot serpenyőben, 1 evőkanál felforrósított olajon rövid ideig sütjük, csak addig, amíg a levelek összeesnek. Ezután szűrőbe tesszük, hagyjuk kihűlni, közben óvatosan kinyomkodjuk a levét. A sonkát serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A pihentetett tésztát 4-6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (a formáknál nagyobbra) nyújtjuk, majd kibéleljük velük a formákat úgy, hogy peremet is kialakítunk. Aljukat villával többször megszurkáljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a tésztákat elősütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 8-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A formákat süteményrácsra helyezzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos keveréket, valamint a kihűlt spenótot és sonkát. Ezután a formákat ismét az Airfryer sütőbe helyezzük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A mini quiche-eket a formákban, süteményrácson hagyjuk kicsit kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes quiche megsül.
Tipp:
A quiche-t melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?