Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós francia pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-12 szelet elkészítéséhez

kb. 24 cm Ø piteformához:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

5 szál újhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj
200 g kockázott bacon
200 g ementáli sajt
4 db tojás (M-es)
300 g tejföl 20%-os
őrölt fekete bors
4 evőkanál zsemlemorzsa

Díszítéshez:

aprított petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az újhagyma megtisztított fehér részét felkarikázzuk, a megpucolt fokhagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben felhevített olajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a bacont és összepirítjuk. A tűzről lehúzva a felesleges zsiradékot lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tojásokat a tejföllel, a baconnel, a sajttal kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egy kb. 24 cm Ø piteformába helyezzük. A túllógó tésztadarabokat levágjuk, majd szintén a formába tesszük, hogy az üresen maradt részeket kitöltse, az illesztéseket szorosan összenyomjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, a sütőpapírt ráhelyezzük és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá. A formát a sütő középső részébe tesszük, majd 12 percig elősütjük. Végül a nehezéket és a papírt eltávolítjuk, további 4 percig sütjük.

Sütési idő: kb. 16 perc elősütés, kb. 35-40 perc sütés

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elősütött tészta alját egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk a tejfölös tölteléket. A formát újra a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Tálalás:
A kihűlt pitét finomra aprított petrezselyemmel díszítjük.

Tipp:

Ízlés szerint szezonális zöldségekkel gazdagíthatjuk a tölteléket.
a Sós francia pite sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!