Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós francia pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-12 szelet elkészítéséhez

kb. 24 cm Ø piteformához:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

5 szál újhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj
200 g kockázott bacon
200 g ementáli sajt
4 db tojás (M-es)
300 g tejföl 20%-os
őrölt fekete bors
4 evőkanál zsemlemorzsa

Díszítéshez:

aprított petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az újhagyma megtisztított fehér részét felkarikázzuk, a megpucolt fokhagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben felhevített olajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a bacont és összepirítjuk. A tűzről lehúzva a felesleges zsiradékot lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tojásokat a tejföllel, a baconnel, a sajttal kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egy kb. 24 cm Ø piteformába helyezzük. A túllógó tésztadarabokat levágjuk, majd szintén a formába tesszük, hogy az üresen maradt részeket kitöltse, az illesztéseket szorosan összenyomjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, a sütőpapírt ráhelyezzük és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá. A formát a sütő középső részébe tesszük, majd 12 percig elősütjük. Végül a nehezéket és a papírt eltávolítjuk, további 4 percig sütjük.

Sütési idő: kb. 16 perc elősütés, kb. 35-40 perc sütés

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elősütött tészta alját egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk a tejfölös tölteléket. A formát újra a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Tálalás:
A kihűlt pitét finomra aprított petrezselyemmel díszítjük.

Tipp:

Ízlés szerint szezonális zöldségekkel gazdagíthatjuk a tölteléket.
a Sós francia pite sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!