Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

80 dkg liszt
4 dkg élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál cukor
3 db tojássárgája
1 kávéskanál só
8 dkg margarin
3 evőkanál olaj

A töltelékhez:

50 dkg sonka
1 db lila hagyma
5 db főtt tojás
1 doboz tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors

A tetejére:

1 db tojás
tengeri só
szezámmag
natúr napraforgó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsi még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben,180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sós kalács Sós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!