
Spanyol fánk (Churros)



Hozzávalók
Tésztához:
225 ml víz
20 g vaj vagy margarin
125 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
zsír a sütéshez
porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
Tipp:
Csokoládé mártogatóst is kínálhatunk mellé.

Kedvencnek jelölöm

Spanyol fánk (Churros)
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
225 ml víz
20 g vaj vagy margarin
125 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
zsír a sütéshez
porcukor
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
Tipp:
Csokoládé mártogatóst is kínálhatunk mellé.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?