
Spanyol fánk (Churros)



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
Tipp:


Spanyol fánk (Churros)
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vizet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Sütés:
A zsírt fritőzben vagy főzőedényben 175°C-ra forrósítjuk úgy, hogy a zsírba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük. Kb. 12 cm hosszú csíkokat nyomunk a zsírba, és késsel levágjuk. A churrost aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A churrost megszórjuk porcukorral, és langyosan, sűrű, forró csokoládéval tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?