Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spanyol mandulás narancstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2 narancs
5 tojás
200 g cukor
200 g darált mandula
100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta készítése

2 narancsot megmosok. Felkockázom és lábasba teszem. Kevés vizet öntök hozzá. Fedő alatt lassú tűzön 30 percig párolom, majd leturmixolom , lepürésitem. 5 tojás sárgájához 200 g cukrot öntök, a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverem. 200 g darált mandulát öntök hozzá ,majd hozzáadom a narancspürét. Jól összekeverem. 5 tojás fehérjét kemény habbá verek,nagyon óvatosan hozzákeverem a krémhez. Sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntöm. Szeletelt mandulát szorók a tetejére.150 fokon 50 percig sütöm 25-30 perc után alufóliát helyezek rá, nehogy megégjen a tetején a mandula!





Spanyol mandulás narancstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!