Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-fetás mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

100 g bébispenót
100 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bébispenótot megmossuk, majd bő, lobogó vízbe helyezzük 1 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd miután lehűlt, lecsepegtetjük, szárazra töröljük és felcsíkozzuk.

Elkészítés:

A feta sajtot villával összetörjük, majd összekeverjük a Creme VEGA-val, a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a spenóttal. Ízesítjük egy kevés őrölt fekete borssal és a szerecsendióval, ízlés szerint megsózzuk. Tálalhatjuk zöldséghasábokkal (angol zeller, sárgarépa, uborka), pitával vagy bagettszeletekre kenve.

TIpp:

A feta sajt sós, ezért a mártogatóst csak az összeállítás legvégén sózzuk meg, ha szükséges.
A Spenótos-fetás mártogatós könnyű, gyorsan elkészíthető, mégis tartalmas délutáni finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!