Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-fetás mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

100 g bébispenót
100 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bébispenótot megmossuk, majd bő, lobogó vízbe helyezzük 1 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd miután lehűlt, lecsepegtetjük, szárazra töröljük és felcsíkozzuk.

Elkészítés:

A feta sajtot villával összetörjük, majd összekeverjük a Creme VEGA-val, a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a spenóttal. Ízesítjük egy kevés őrölt fekete borssal és a szerecsendióval, ízlés szerint megsózzuk. Tálalhatjuk zöldséghasábokkal (angol zeller, sárgarépa, uborka), pitával vagy bagettszeletekre kenve.

TIpp:

A feta sajt sós, ezért a mártogatóst csak az összeállítás legvégén sózzuk meg, ha szükséges.
A Spenótos-fetás mártogatós könnyű, gyorsan elkészíthető, mégis tartalmas délutáni finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!