Spenótos-fetás mártogatós
Hozzávalók
100 g bébispenót
100 g feta sajt
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
A bébispenótot megmossuk, majd bő, lobogó vízbe helyezzük 1 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd miután lehűlt, lecsepegtetjük, szárazra töröljük és felcsíkozzuk.
Elkészítés:
A feta sajtot villával összetörjük, majd összekeverjük a Creme VEGA-val, a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a spenóttal. Ízesítjük egy kevés őrölt fekete borssal és a szerecsendióval, ízlés szerint megsózzuk. Tálalhatjuk zöldséghasábokkal (angol zeller, sárgarépa, uborka), pitával vagy bagettszeletekre kenve.
TIpp:
A feta sajt sós, ezért a mártogatóst csak az összeállítás legvégén sózzuk meg, ha szükséges.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos-fetás mártogatós
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
100 g bébispenót
100 g feta sajt
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bébispenótot megmossuk, majd bő, lobogó vízbe helyezzük 1 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízbe tesszük, majd miután lehűlt, lecsepegtetjük, szárazra töröljük és felcsíkozzuk.
Elkészítés:
A feta sajtot villával összetörjük, majd összekeverjük a Creme VEGA-val, a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a spenóttal. Ízesítjük egy kevés őrölt fekete borssal és a szerecsendióval, ízlés szerint megsózzuk. Tálalhatjuk zöldséghasábokkal (angol zeller, sárgarépa, uborka), pitával vagy bagettszeletekre kenve.
TIpp:
A feta sajt sós, ezért a mártogatóst csak az összeállítás legvégén sózzuk meg, ha szükséges.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?