Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-fokhagymás táskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 11-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 11-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
80 ml napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
kb. 150 ml hideg víz

Töltelékhez:

2 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
160 g bébispenót
reszelt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bébispenótot megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, áttört vagy lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rászórjuk a spenótleveleket, és közepes lángon addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, közben sóval és kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Áttesszük egy szűrőbe, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összekeverjük a Creme VEGA-val és a zsemlemorzsával.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, az olajat, a tojást, a sót és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima felületű tésztává dolgozzuk, ha szükséges, további 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Bébispenót helyett friss, leszárazott leveles spenótot is használhatunk.
A Spenótos-fokhagymás táskák egy sós jellegű töltött tészta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!