![Spenótos-fokhagymás táskák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31689/spenotos-fokhagymas-taskak-creme-vega-val-15327.jpg)
Spenótos-fokhagymás táskák
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Spenótos-fokhagymás táskák
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![A Spenótos-fokhagymás táskák egy sós jellegű töltött tészta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31689/spenotos-fokhagymas-taskak-creme-vega-val-15327.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?