Spenótos-fokhagymás táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
80 ml napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
kb. 150 ml hideg víz
Töltelékhez:
2 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
160 g bébispenót
só
reszelt szerecsendió
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A bébispenótot megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, áttört vagy lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rászórjuk a spenótleveleket, és közepes lángon addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, közben sóval és kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Áttesszük egy szűrőbe, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összekeverjük a Creme VEGA-val és a zsemlemorzsával.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, az olajat, a tojást, a sót és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima felületű tésztává dolgozzuk, ha szükséges, további 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Bébispenót helyett friss, leszárazott leveles spenótot is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos-fokhagymás táskák
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
80 ml napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
kb. 150 ml hideg víz
Töltelékhez:
2 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
160 g bébispenót
só
reszelt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bébispenótot megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, áttört vagy lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rászórjuk a spenótleveleket, és közepes lángon addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, közben sóval és kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Áttesszük egy szűrőbe, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összekeverjük a Creme VEGA-val és a zsemlemorzsával.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, az olajat, a tojást, a sót és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima felületű tésztává dolgozzuk, ha szükséges, további 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Bébispenót helyett friss, leszárazott leveles spenótot is használhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?