Spenótos-fokhagymás táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Spenótos-fokhagymás táskák
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?