Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos muffin

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Spenótos muffin

30 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
0,5 tk. só
0,5 tk. bors
1 tojás
15 dkg spenót
1 nagy tejföl (3,3 dl)
0,5 dl olaj
5 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A spenótot pici vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk és leturmixoljuk. (A fagyasztott spenótot kiengedjük, ha szükséges, turmixoljuk.)
A muffinformákat margarinnal kikenjük vagy papírt teszünk bele.

Elkészítés

Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
Egy másik edényben a spenóthoz keverjük a tejfölt, az olajat és a tojást. Belezúzzuk a fokhagymát.
A két részt összeforgatjuk.
A muffinok tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

12 db muffin lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad (márha marad).

Alternatív elkészítés

Ronda, de finom :-)
Spenótos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!