Spenótos-sütőtökös párnák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Spenótos-sütőtökös párnák
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?