 
                Spenótos-sütőtökös párnák
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 11-12 darab
                            kb. 11-12 darab
                        Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        500 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml langyos víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        300 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g bébispenót
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 gerezd fokhagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt fekete bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen reszelt szerecsendió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 300 grammot, és apró kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával vagy krumplitörővel még melegen összetörjük, majd letakarva hagyjuk kihűlni. A megmosott, szárazra törölt bébispenótot felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta:  
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
 
Sütési idő: kb. 25-28 perc
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
 
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
                            A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    A töltelékhez édesburgonyát is választhatunk.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Spenótos-sütőtökös párnák
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        500 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml langyos víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        300 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g bébispenót
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 gerezd fokhagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt fekete bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen reszelt szerecsendió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 300 grammot, és apró kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával vagy krumplitörővel még melegen összetörjük, majd letakarva hagyjuk kihűlni. A megmosott, szárazra törölt bébispenótot felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta:  
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
 
Sütési idő: kb. 25-28 perc
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
 
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
                            A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    A töltelékhez édesburgonyát is választhatunk.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?