Sült édesség kalácsból


Hozzávalók
Sült édesség kalácsból
Elkészítés
Elkészítés
Ha felforrt levesszük a tűzről. A tojások sárgáját kikeverjük a kevéske vízzel és kislyukú szűrőn beleszűrjük a cukros tejbe. Pár percig hagyjuk egybeforrni.
A tojások fehérjét felverjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
Utána jön a kalács, felszeleteljük, letesszük egy hőálló edénybe, dobálunk rá ízlés szerint mazsolát, leöntjük a tejes - tojásos keverékkel, utána még egy réteg kalács, addig míg el nem fogy.
Ha már készem vagyunk, elfogyott a kalácsunk, a felvert tojásfehérjét a legtetejére tesszük, és előmelegített sütőbe összesütjük.
Alternatív elkészítés



Sült édesség kalácsból
Hozzávalók
Sült édesség kalácsból
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha felforrt levesszük a tűzről. A tojások sárgáját kikeverjük a kevéske vízzel és kislyukú szűrőn beleszűrjük a cukros tejbe. Pár percig hagyjuk egybeforrni.
A tojások fehérjét felverjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
Utána jön a kalács, felszeleteljük, letesszük egy hőálló edénybe, dobálunk rá ízlés szerint mazsolát, leöntjük a tejes - tojásos keverékkel, utána még egy réteg kalács, addig míg el nem fogy.
Ha már készem vagyunk, elfogyott a kalácsunk, a felvert tojásfehérjét a legtetejére tesszük, és előmelegített sütőbe összesütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?