sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült édesség kalácsból

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sült édesség kalácsból

1 l tej
5 db tojás
6 ek. cukor
ízlés szerint mazsola
csíkos kakaós kalács (akár bolti is)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az 1 l tejet felforraljuk, beleteszünk 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot.
Ha felforrt levesszük a tűzről. A tojások sárgáját kikeverjük a kevéske vízzel és kislyukú szűrőn beleszűrjük a cukros tejbe. Pár percig hagyjuk egybeforrni.
A tojások fehérjét felverjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
Utána jön a kalács, felszeleteljük, letesszük egy hőálló edénybe, dobálunk rá ízlés szerint mazsolát, leöntjük a tejes - tojásos keverékkel, utána még egy réteg kalács, addig míg el nem fogy.
Ha már készem vagyunk, elfogyott a kalácsunk, a felvert tojásfehérjét a legtetejére tesszük, és előmelegített sütőbe összesütjük.

Alternatív elkészítés

Könnyű és egyszerű, de frissen a legfinomabb:)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!