Sült túrótorta
Hozzávalók
A tésztához:
A TÖLTELÉKHEZ:
A DÍSZÍTÉSHEZ:
Elkészítés
Elkészítés
2.A túrót keverjük ki a puha vajjal, a zselatin fixszel, a porcukorral, a tojásokkal, a felvert tejszínnel, a tejföllel, a mandarinnal, a citromok lereszelt héjával. Simítsuk a formába, és 160 fokon süssük addig, amíg a teteje meg nem barnul. Ekkor fedjük le alufóliával, és így folytassuk a sütést. Összesen kb. 60 perc alatt lesz kész.
3.Keverjük el 80 ml vízzel a cukrot, a kávét, és főzzük fel. Forgassuk a szirupba a porcukorral felvert tojásfehérjét, kevergetve hűtsük ki, és kenjük rá a süti tetejére. Rakjuk vissza 15 percre a meleg sütőbe, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt távolítsuk el a karimát, és darált kávéval megszórva kínáljuk a tortát.
Sült túrótorta
Hozzávalók
A tésztához:
A TÖLTELÉKHEZ:
A DÍSZÍTÉSHEZ:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.A túrót keverjük ki a puha vajjal, a zselatin fixszel, a porcukorral, a tojásokkal, a felvert tejszínnel, a tejföllel, a mandarinnal, a citromok lereszelt héjával. Simítsuk a formába, és 160 fokon süssük addig, amíg a teteje meg nem barnul. Ekkor fedjük le alufóliával, és így folytassuk a sütést. Összesen kb. 60 perc alatt lesz kész.
3.Keverjük el 80 ml vízzel a cukrot, a kávét, és főzzük fel. Forgassuk a szirupba a porcukorral felvert tojásfehérjét, kevergetve hűtsük ki, és kenjük rá a süti tetejére. Rakjuk vissza 15 percre a meleg sütőbe, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt távolítsuk el a karimát, és darált kávéval megszórva kínáljuk a tortát.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?