Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
6 db tojássárgája
9 ek. cukor
3 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 g Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 dl tejszín
30 db háztartási keksz
3 közepes db narancs
2 közepes db kivi
1 közepes db banán
30 dkg eper
Elkészítés
Elkészítés
Narancsokat megpucoljuk, felkarikázzuk, 2 ek. cukorral meghintjük és 2 órát állni hagyjuk.
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Kedvencnek jelölöm
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
6 db tojássárgája
9 ek. cukor
3 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
4 dl tejszín
30 db háztartási keksz
3 közepes db narancs
2 közepes db kivi
1 közepes db banán
30 dkg eper
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Narancsokat megpucoljuk, felkarikázzuk, 2 ek. cukorral meghintjük és 2 órát állni hagyjuk.
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?