![Gesztenyepüré torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31310/gesztenyepure-torta-14342.jpg)
Gesztenyepüré torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Formához:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A gesztenyemasszát konyhai robotgéppel (habverő) morzsás állagúra keverjük vagy lereszeljük. A rum aromát és a mascarponét hozzákeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, hozzászórjuk a porcukrot. A tejszínhabot apránként a mascarponés gesztenyéhez adjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a krém harmadát, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a krém második harmadával. Befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék krém egy részével, a többit tetszőleges (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük.
Díszítés:
A habzsákba töltött krémmel és a szeletelt mandulával megdíszítjük a torta tetejét.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gesztenyepüré torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Formához:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A gesztenyemasszát konyhai robotgéppel (habverő) morzsás állagúra keverjük vagy lereszeljük. A rum aromát és a mascarponét hozzákeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, hozzászórjuk a porcukrot. A tejszínhabot apránként a mascarponés gesztenyéhez adjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a krém harmadát, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a krém második harmadával. Befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék krém egy részével, a többit tetszőleges (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük.
Díszítés:
A habzsákba töltött krémmel és a szeletelt mandulával megdíszítjük a torta tetejét.
Tipp:
![Gesztenyepüré torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31310/gesztenyepure-torta-14342.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?