Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyepüré torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Formához:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

8 db tojás
180 g cukor
170 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Krémhez:

750 g gyorsfagyasztott, cukrozott gesztenyepüré
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
350 g mascarpone
300 ml hideg habtejszín
60 g porcukor

Díszítéshez:

30 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kerek, kapcsos tortaforma (22 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Krém:
A gesztenyemasszát konyhai robotgéppel (habverő) morzsás állagúra keverjük vagy lereszeljük. A rum aromát és a mascarponét hozzákeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, hozzászórjuk a porcukrot. A tejszínhabot apránként a mascarponés gesztenyéhez adjuk.

Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a krém harmadát, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a krém második harmadával. Befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék krém egy részével, a többit tetszőleges (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük.

Díszítés:
A habzsákba töltött krémmel és a szeletelt mandulával megdíszítjük a torta tetejét.

Tipp:

A krémbe 80 g, 1 evőkanál Dr. Oetker Rum Aromába áztatott mazsolát is keverhetünk.
Gesztenyepüré torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!