Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült túrós-palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 db tojás
2 ek cukor
1 késhegynyi só
3 dl tej
15 dkg liszt
1 dl szódavíz
kevés zsír vagy olaj (a sütéshez)
porcukor és citrom (a tálaláshoz)

Töltelék:

20 dkg túró
1 db tojás
2 ek tejföl
5 dkg cukor
kevés reszelt citromhéj
1 ek rumba áztatott mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásra szórjuk a kristálycukrot. A cukros tojáshoz hozzáöntjük a tejet. A tojásos tejhez szórjuk a finomlisztet. A hozzávalókból habverővel sima csomómentes tésztát keverünk. A palacsintatésztából zsírozott, forró palacsintasütőbe kis tejmérő kanálnyit öntünk, és megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. A palacsintát, ha átsült az egyik oldala, lapátkanállal megfordítjuk.
Töltelék készítés:
A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, a cukrot, kevés citromhéjat, a rumba áztatott mazsolát és a tojás keményre vert habját.
Ezzel a palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, bezsírozott tűzálló tálba fektetjük, és a tetejét egy kanál tejföllel meglocsolva, 15 percre forró sütőbe tesszük.
Tálaláskor ízlés szerint tetejét cukorral meghintjük és szintén ízlés szerint citromszeletekkel díszítjük.
Sütőben sült túrós-palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!