Sütőtökös kenyér
Hozzávalók
Sütőformához (kb. 11x30 cm):
Kelt tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet óvatosan keverjük össze az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a sütőtököt és a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete kb. 45-50 perc. Közben zsiradékkal kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki.
A tésztát rövid ideig gyúrjuk át és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekerccsé, és tegyük a sütőformába. Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, szórjuk meg a magkeverékkel, és hagyjuk ismét meleg helyen kelni kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Helyezzük a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret kb. 10 percig a formában hűlni egy süteményrácson, majd fordítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Sütőtökös kenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (kb. 11x30 cm):
Kelt tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet óvatosan keverjük össze az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a sütőtököt és a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete kb. 45-50 perc. Közben zsiradékkal kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki.
A tésztát rövid ideig gyúrjuk át és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekerccsé, és tegyük a sütőformába. Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, szórjuk meg a magkeverékkel, és hagyjuk ismét meleg helyen kelni kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Helyezzük a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret kb. 10 percig a formában hűlni egy süteményrácson, majd fordítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?