Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Sütőformához (kb. 11x30 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Kelt tésztához:

kb. 375 g Hokkaido sütőtök (nettó kb. 250 g)
150 ml tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Kenéshez, szóráshoz:

egy kis víz
magkeverék (pl., szezámmag, napraforgómag, tökmag)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőtököt mossuk meg, vágjuk karikákra, magozzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra, majd mérjünk ki 250 g-ot. A tökdarabokat kevés vízzel egy kis lábasban kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd a felesleges vizet lecsöpögtetjük. Villával pépesítjük. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet óvatosan keverjük össze az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a sütőtököt és a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete kb. 45-50 perc. Közben zsiradékkal kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki.

A tésztát rövid ideig gyúrjuk át és enyhén lisztezett munkafelületen formázzuk tekerccsé, és tegyük a sütőformába. Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, szórjuk meg a magkeverékkel, és hagyjuk ismét meleg helyen kelni kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Helyezzük a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret kb. 10 percig a formában hűlni egy süteményrácson, majd fordítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A sütőtököt pürésíthetjük is, illetve akár le is fagyaszthatjuk, hogy kiolvasztás után készítsünk újabb kenyeret.
Sütőtökös kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!