Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

150 g mazsola
6 evőkanál rum
1600 g sárgabarack
1 citrom leve
3 evőkanál darált mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát a rummal elkeverjük, és egy éjszakán át duzzadni hagyjuk. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk, és kimérjük a megadott mennyiséget. Utána feldaraboljuk, és a citromlével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

Elkészítés:

A gyümölcshöz hozzáadjuk a rummazsola keveréket, a darált mákot és a befőzőcukrot, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár a klasszikus gyümöcslekvár egyik ízesített variációja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!