Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

150 g mazsola
6 evőkanál rum
1600 g sárgabarack
1 citrom leve
3 evőkanál darált mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát a rummal elkeverjük, és egy éjszakán át duzzadni hagyjuk. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk, és kimérjük a megadott mennyiséget. Utána feldaraboljuk, és a citromlével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

Elkészítés:

A gyümölcshöz hozzáadjuk a rummazsola keveréket, a darált mákot és a befőzőcukrot, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár a klasszikus gyümöcslekvár egyik ízesített variációja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!