Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár
Hozzávalók
150 g mazsola
6 evőkanál rum
1600 g sárgabarack
1 citrom leve
3 evőkanál darált mák
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolát a rummal elkeverjük, és egy éjszakán át duzzadni hagyjuk. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk, és kimérjük a megadott mennyiséget. Utána feldaraboljuk, és a citromlével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).
Elkészítés:
A gyümölcshöz hozzáadjuk a rummazsola keveréket, a darált mákot és a befőzőcukrot, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár
Hozzávalók
kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
150 g mazsola
6 evőkanál rum
1600 g sárgabarack
1 citrom leve
3 evőkanál darált mák
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolát a rummal elkeverjük, és egy éjszakán át duzzadni hagyjuk. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk, és kimérjük a megadott mennyiséget. Utána feldaraboljuk, és a citromlével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).
Elkészítés:
A gyümölcshöz hozzáadjuk a rummazsola keveréket, a darált mákot és a befőzőcukrot, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?