Sütőtökös-mogyorós muffin Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
8 darab muffin sütőpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
100 g búzaliszt
30 g pörkölt, őrölt törökmogyoró
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
75 g natúr, sült sütőtök
50 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kihűlt sült sütőtököt pürésítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, az őrölt mogyorót és az Airfryer sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tökpürét és a többi hozzávalót, és az egészet egy spatula segítségével alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát két kanál segítségével a formákba adagoljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat óvatosan kivesszük, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes muffin elkészül. A muffinokat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet, az őrölt mogyorót és az Airfryer sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tökpürét és a többi hozzávalót, és az egészet egy spatula segítségével alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát két kanál segítségével a formákba adagoljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat óvatosan kivesszük, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes muffin elkészül. A muffinokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Még formásabbak lesznek a muffinok, ha a tetejüket 4 perc sütés után késsel bevágjuk, majd folytatjuk a sütést
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös-mogyorós muffin Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
8 darab muffin sütőpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
100 g búzaliszt
30 g pörkölt, őrölt törökmogyoró
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
75 g natúr, sült sütőtök
50 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kihűlt sült sütőtököt pürésítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, az őrölt mogyorót és az Airfryer sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tökpürét és a többi hozzávalót, és az egészet egy spatula segítségével alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát két kanál segítségével a formákba adagoljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat óvatosan kivesszük, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes muffin elkészül. A muffinokat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet, az őrölt mogyorót és az Airfryer sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tökpürét és a többi hozzávalót, és az egészet egy spatula segítségével alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát két kanál segítségével a formákba adagoljuk. A formákat az Airfryerbe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat óvatosan kivesszük, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes muffin elkészül. A muffinokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Még formásabbak lesznek a muffinok, ha a tetejüket 4 perc sütés után késsel bevágjuk, majd folytatjuk a sütést


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?