Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék

Tortaalaphoz:

150 g omlós kakaós keksz
80 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

kb. 450-500 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
500 g mascarpone krémsajt
150 g cukor
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

sütőpapír
denevér formájú kiszúróforma
kb. 20-30 g Dr. Oetker Marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 450-500 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle kb. 250-300 grammot, és botmixerrel pürésítjük.

A tortaformát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen elterítjük a forma aljában, és egy evőkanál domború oldalával lenyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaalapot rövid ideig hűlni hagyjuk a formában egy süteményrácson. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A sütőtökpürét, a mascarponét, a cukrot, a tojásokat, a pudingot, a vaníliás cukrot és a fahéjat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton, kb. ½ perc alatt összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a torta sütését.

Sütési idő: kb. 75-80 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd a formában, egy süteményrácson hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, és óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Kevés kakaóport pár csepp vízzel elkeverünk, majd belegyúrjuk a marcipánba. Sodrófával, két réteg sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk kakaóporral, majd a denevér formájú kiszúróformával kiszaggatjuk. A motívumokat a torta tetejére helyezzük.
Sütőtökös sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!