Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék

Tortaalaphoz:

150 g omlós kakaós keksz
80 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

kb. 450-500 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
500 g mascarpone krémsajt
150 g cukor
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

sütőpapír
denevér formájú kiszúróforma
kb. 20-30 g Dr. Oetker Marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 450-500 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle kb. 250-300 grammot, és botmixerrel pürésítjük.

A tortaformát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen elterítjük a forma aljában, és egy evőkanál domború oldalával lenyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaalapot rövid ideig hűlni hagyjuk a formában egy süteményrácson. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A sütőtökpürét, a mascarponét, a cukrot, a tojásokat, a pudingot, a vaníliás cukrot és a fahéjat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton, kb. ½ perc alatt összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a torta sütését.

Sütési idő: kb. 75-80 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd a formában, egy süteményrácson hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, és óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Kevés kakaóport pár csepp vízzel elkeverünk, majd belegyúrjuk a marcipánba. Sodrófával, két réteg sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk kakaóporral, majd a denevér formájú kiszúróformával kiszaggatjuk. A motívumokat a torta tetejére helyezzük.
Sütőtökös sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!