Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svájci rizs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tejberizshez:

500 ml tej
200 g hideg habtejszín

Eperhez:

500 g eper
1 - 2 evőkanál cukor
kb. 1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Svájci rizs desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és és előkészítjük.
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.

Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.

Tippek:

A Svájci rizs desszert eper helyett egyéb idénygyümölcsökkel, befőttekkel, lekvárokkal gazdagítva is tálalható, ízlés szerint csokoládé és/vagy karamella öntettel díszítve.
A Svájci rizs a gyümölcsrizs vendégvárónak és uzsonnának is alkalmas változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!