Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán Mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Moussehoz:

250 ml tej
50 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.

Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.

Tipp:

A mousse nagyon ízletes fahéjas szilvával.
Marcipán Mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!