Marcipán Mousse
Hozzávalók
Moussehoz:
250 ml tej
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
50 g cukor
200 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
15 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Elkészítés:
Mousse:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
Tipp:
A mousse nagyon ízletes fahéjas szilvával.
Kedvencnek jelölöm
Marcipán Mousse
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Moussehoz:
250 ml tej
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
50 g cukor
200 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mousse:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
Tipp:
A mousse nagyon ízletes fahéjas szilvával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?