Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán Mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Moussehoz:

250 ml tej
50 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.

Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.

Tipp:

A mousse nagyon ízletes fahéjas szilvával.
Marcipán Mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!