Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán Mousse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Moussehoz:

250 ml tej
50 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.

Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.

Tipp:

A mousse nagyon ízletes fahéjas szilvával.
Marcipán Mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!