
Marcipán Mousse



Hozzávalók
Moussehoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
Tipp:


Marcipán Mousse
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Moussehoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet tegyük egy lábasba és 5 percre áztassuk meg benne a zselatint. A marcipánt vágjuk apró darabokra. A zselatint közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a tejben, majd adjuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a marcipánt, és keverés közben oldjuk fel a tejben. A marcipános masszát öntsük egy keverőtálba, és kb. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a marcipános masszához. A krémet tetszés szerint osszuk el 4 vagy 6 desszertes pohárba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
Díszítés:
A mandulát bevont serpenyőben zsír nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára.
A meggyet szűrjük le. A lecsepegtetett léből kb. 100 ml mérjünk ki, a többit tegyük egy főzőedénybe és tegyük fel főni. A kimért lébe keverjük el a keményítőt, a vanillincukrot, majd kézi habverővel keverjük a felforrt meggyléhez. Állandó keverés mellett további 1 percig főzzük közepes fokozaton, majd keverjük hozzá a leszűrt meggyet.
A mousse-t díszítsük a meggyzselével és a pirított mandulával, majd tálaljuk a desszertet.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?