Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szederlekváros süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szederlekváros süti

4 db tojás
15 dkg kristálycukor
1/2 dl étolaj
1/2 dl víz
15 dkg liszt
2 evőkanál szerencsi kakaópor
Kb.1/2 l Szeder- alma lekvár /házi készítésű/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral, vanillincukorral, étolajjal habosra keverünk, közben hozzáadagoljuk a vizet, mikor szép habos beleszitáljuk, a kakaós sütőporos lisztet, majd a végén, lazán hozzákeverjük a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét, kizsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt kb. 26x 34 cm tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb.170 c fokon kb. 25-30 percig /tűpróbáig/ sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük. Én a saját magam elkészített alma - szeder lekvárral töltöttem meg, mindenkinek nagyon ízlett. A tetejét én megszórtam vaníliás porcukorral, de az el is maradhat, úgy is finom.

Tálalás

40 -45 szelet

Tárolás

Hűvös helyen

Alternatív elkészítés

Laktózérzékenyek és diétázók számára is ajánlom, mivel a lekvárt én fruktózummal készítettem, és a sütibe is használható a fruktózum, vagy édesítőszer.
Szederlekváros süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!