Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres habcsóktekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 szelet

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Gyümölcstöltelékhez:

300 g szeder
30 g cukor

Tojásfehérje masszához:

6 darab tojásfehérje (M-es)
2 csipet só
350 g cukor
2 teáskanál almaecet

Ezenkívül:

porcukor

Tejszínes töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kissé megkenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papír oldalaiból peremet alakítunk ki. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Szedres töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján 3-4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd kis ideig melegítjük. A szedret megtisztítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral kis edényben felforraljuk, és közepes hőfokon kb. 3 percig gyöngyözve főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és keverés közben feloldjuk benne a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.

Tojásfehérje massza:
A tojásfehérjét és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk. Belekeverjük az ecetet és a keményítőt, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A tepsiben elsimítjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A lapot a peremről leválasztjuk, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. (A sütőpapírt még rajta hagyjuk.)

Tejszínes töltelék:
A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.
A habcsók-lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tejszínt egyenletesen elosztjuk rajta, közben a hátsó hosszú oldalon kb. 2 cm széles peremet hagyunk. Elosztjuk rajta a szedres tölteléket, és a hosszanti oldaláról feltekerjük, majd sütőpapírba tekerve kb. 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tekercset kb. 20 perccel tálalás előtt vesszük ki a fagyasztóból.

Tipp:

A tekercset lefagyasztva piknikre is vihetjük, mert így akár magasabb hőmérsékleten is kiválóan szállítható.
Szedres habcsóktekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!