
Szedres habcsóktekercs



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Gyümölcstöltelékhez:
Tojásfehérje masszához:
Ezenkívül:
Tejszínes töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján 3-4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd kis ideig melegítjük. A szedret megtisztítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral kis edényben felforraljuk, és közepes hőfokon kb. 3 percig gyöngyözve főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és keverés közben feloldjuk benne a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.
Tojásfehérje massza:
A tojásfehérjét és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk. Belekeverjük az ecetet és a keményítőt, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A tepsiben elsimítjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lapot a peremről leválasztjuk, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. (A sütőpapírt még rajta hagyjuk.)
Tejszínes töltelék:
A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.
A habcsók-lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tejszínt egyenletesen elosztjuk rajta, közben a hátsó hosszú oldalon kb. 2 cm széles peremet hagyunk. Elosztjuk rajta a szedres tölteléket, és a hosszanti oldaláról feltekerjük, majd sütőpapírba tekerve kb. 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tekercset kb. 20 perccel tálalás előtt vesszük ki a fagyasztóból.
Tipp:


Szedres habcsóktekercs
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tojásfehérje masszához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján 3-4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd kis ideig melegítjük. A szedret megtisztítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral kis edényben felforraljuk, és közepes hőfokon kb. 3 percig gyöngyözve főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és keverés közben feloldjuk benne a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.
Tojásfehérje massza:
A tojásfehérjét és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk. Belekeverjük az ecetet és a keményítőt, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A tepsiben elsimítjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lapot a peremről leválasztjuk, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. (A sütőpapírt még rajta hagyjuk.)
Tejszínes töltelék:
A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.
A habcsók-lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tejszínt egyenletesen elosztjuk rajta, közben a hátsó hosszú oldalon kb. 2 cm széles peremet hagyunk. Elosztjuk rajta a szedres tölteléket, és a hosszanti oldaláról feltekerjük, majd sütőpapírba tekerve kb. 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tekercset kb. 20 perccel tálalás előtt vesszük ki a fagyasztóból.
Tipp:

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?