Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyasaláta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1,2 kg apró főzőburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
150 g csemegeuborka(ecetes)
1 evőkanál olívaolaj
12 darab koktélparadicsom
70 g rukkola
4 evőkanál csemegeuborka lé
4 evőkanál narancslé (100%-os)
némi só
némi frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 percig főzzük. A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet és még langyosan meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A csemegeuborkát kis kockákra, a kihűlt burgonyát szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az olívaolajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük. A Creme VEGA-t, a csemegeuborka levét és a narancslét hozzáadjuk és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet még melegen összekeverjük a szeletelt burgonyával és a kockázott uborkával, majd kb. 1 órán át pihentetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.

Tippek a vegán étrendhez

Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között, és találj új kedvenceket!
A Vegán burgonyasaláta zöldségekkel és gyümölcslével, öntettel gazdagított főétel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!