Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyasaláta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1,2 kg apró főzőburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
150 g csemegeuborka(ecetes)
1 evőkanál olívaolaj
12 darab koktélparadicsom
70 g rukkola
4 evőkanál csemegeuborka lé
4 evőkanál narancslé (100%-os)
némi só
némi frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 percig főzzük. A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet és még langyosan meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A csemegeuborkát kis kockákra, a kihűlt burgonyát szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az olívaolajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük. A Creme VEGA-t, a csemegeuborka levét és a narancslét hozzáadjuk és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet még melegen összekeverjük a szeletelt burgonyával és a kockázott uborkával, majd kb. 1 órán át pihentetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.

Tippek a vegán étrendhez

Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között, és találj új kedvenceket!
A Vegán burgonyasaláta zöldségekkel és gyümölcslével, öntettel gazdagított főétel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!