
Vegán burgonyasaláta



Hozzávalók
1,2 kg apró főzőburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
150 g csemegeuborka(ecetes)
1 evőkanál olívaolaj
12 darab koktélparadicsom
70 g rukkola
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 evőkanál csemegeuborka lé
4 evőkanál narancslé (100%-os)
némi só
némi frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 percig főzzük. A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet és még langyosan meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A csemegeuborkát kis kockákra, a kihűlt burgonyát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az olívaolajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük. A Creme VEGA-t, a csemegeuborka levét és a narancslét hozzáadjuk és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet még melegen összekeverjük a szeletelt burgonyával és a kockázott uborkával, majd kb. 1 órán át pihentetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Vegán burgonyasaláta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
1,2 kg apró főzőburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
150 g csemegeuborka(ecetes)
1 evőkanál olívaolaj
12 darab koktélparadicsom
70 g rukkola
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 evőkanál csemegeuborka lé
4 evőkanál narancslé (100%-os)
némi só
némi frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 percig főzzük. A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet és még langyosan meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A csemegeuborkát kis kockákra, a kihűlt burgonyát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az olívaolajat felhevítjük, majd a hagymát megdinszteljük. A Creme VEGA-t, a csemegeuborka levét és a narancslét hozzáadjuk és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet még melegen összekeverjük a szeletelt burgonyával és a kockázott uborkával, majd kb. 1 órán át pihentetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.
A paradicsomot megmossuk és elfelezzük, végül a rukkolát szintén megtisztítjuk. A kész salátába forgatjuk a rukkola leveleket, majd paradicsommal díszítjük. Ízlés szerint további olívaolajjal ízesíthetjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?