Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekvár pikánsan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (500 ml) elkészítéséhez

3 kg szilva (előkészítve mérve)
750 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és 3 kg-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük és főzőedénybe tesszük.

Ekészítés:

A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet, a bourbon vaníliás cukrot és a fahéjat. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
A kész szilvalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

Fűszeres szilvalekvárba az őrölt fahéj helyett, főzhetünk 1 darab fahéjrúdat és 5-6 darab szegfűszeget, majd a receptben leírtak szerint megfőzzük, és üvegbetöltés előtt a fűszereket eltávolítjuk.
Szilva helyett a lekvárt elkészíthetjük ringlóval is.
A Szilvalekvár pikánsan ízesített gyümölcslekvár fahéjjal és vaníliával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!