Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán édesköménysaláta körtével

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

60 g felezett dióbél
500 g édeskömény
1 darab érett körte
némi só
2 evőkanál fehérborecet
némi só
némi frissen őrölt bors
némi cukor
némi cayenne bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A félbevágott dióbelet zsiradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. Az édesköményt megtisztítjuk, a zöldjét levágjuk és félretesszük, majd az édeskömény húsát vékony szeletekre vágjuk. A körtét megmossuk, negyedeljük, végül ezt is vékonyra szeleteljük.

A Creme VEGA-t az ecettel összekeverjük és sóval, borssal, cukorral, valamint cayenne borssal ízesítjük.
Az édeskömény szeleteket egy tányérra rendezzük, némi sóval meghintjük, majd a körtét is ráhalmozzuk. Az öntetet, a dióbelet, az édeskömény zöldjét ízlés szerint a salátára helyezzük.

Tipp:

A salátát bogyós gyümölccsel díszíthetjük.
A Vegán édesköménysaláta körtével gazdagított főétel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!