Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös-meggyes morzsasüti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

700 g meggy (lecsöpögtetve)
kb. 3 ½ evőkanál zsemlemorzsa
250 g tejföl
4 darab tojás (M-es)
3 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet lecsöpögtetjük. A csatos tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.

Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt ízlés szerint meghintjük porcukorral és tejszínhabbal tálaljuk.
Tejfölös-meggyes morzsasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!