Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás rácsos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás rácsos linzer

50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg Rama margarin
1 dl tej
1 tojás
1 citrom reszelt héja
fahéj vagy mézeskalácsfűszer (ízlés szerint)
10 dkg dió, vagy mogyoró (elhagyható)

Töltelék:

szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőport elkeverjük a lisztben, majd a margarint dolgozzuk el, hogy porhanyós legyen, aztán a többi hozzávalót is beledolgozzuk a tej segítségével. Ezután kb. fél óráig hűtőben pihentetjük. Majd 2/3 részét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe helyezzük úgy, hogy legyen pereme, aztán megkenjük szilvalekvárral (fél üveg mehet rá). A tészta maradék részéből rácsokat sodrunk a tetejére, amiket tojással is megkenünk, hogy szép fényes legyen. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Szilvás rácsos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!