
Szilveszteri leveles tészta kanapé



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
250 g csiperke gomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 ág friss kakukkfű
4 darab közepes paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
100 g pizza mozzarella
olívabogyó
ízlés szerint őrölt bors
só
Elkészítés
Előkészítés:
A Szilveszteri leveles tészta kanapé hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Feltét elkészítés:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és összeforgatjuk a kakukkfű leveleivel, az őrölt borssal és az olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, közben néhányszor átforgatjuk. Sütés után a tepsit rácsra tesszük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. (A sütés befejeztével a sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A leveles tésztát 9 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen (1. ábra). Villával megszurkáljuk, majd ráhelyezzük a feltétet. A megpárolt, langyos, gombás-hagymás keveréket a tésztalapok közepére halmozzuk és egyenletesen elosztjuk a 9 db lapon. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk, majd a gombás feltétre 2-2 szeletet helyezünk. Mindegyikre teszünk 3-3 mozzarella darabot és a felszeletelt olívabogyóval megszórjuk, majd tetszés szerint sózzuk (2. ábra). Az előmelegített sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után, ízlés szerint friss kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórjuk és még melegen tálaljuk a Szilveszteri leveles tészta kanapé süteményt.
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és összeforgatjuk a kakukkfű leveleivel, az őrölt borssal és az olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, közben néhányszor átforgatjuk. Sütés után a tepsit rácsra tesszük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. (A sütés befejeztével a sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A leveles tésztát 9 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen (1. ábra). Villával megszurkáljuk, majd ráhelyezzük a feltétet. A megpárolt, langyos, gombás-hagymás keveréket a tésztalapok közepére halmozzuk és egyenletesen elosztjuk a 9 db lapon. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk, majd a gombás feltétre 2-2 szeletet helyezünk. Mindegyikre teszünk 3-3 mozzarella darabot és a felszeletelt olívabogyóval megszórjuk, majd tetszés szerint sózzuk (2. ábra). Az előmelegített sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után, ízlés szerint friss kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórjuk és még melegen tálaljuk a Szilveszteri leveles tészta kanapé süteményt.
Tipp:
A Szilveszteri leveles tészta kanapé sütemény feltétét bármilyen más zöldséggel is elkészíthetjük (pl. kápia paprika, padlizsán stb.)
Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét parmezánnal, füstölt sajttal.
Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét parmezánnal, füstölt sajttal.



Kedvencnek jelölöm

Szilveszteri leveles tészta kanapé
Hozzávalók
kb. 9 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
250 g csiperke gomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 ág friss kakukkfű
4 darab közepes paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
100 g pizza mozzarella
olívabogyó
ízlés szerint őrölt bors
só
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szilveszteri leveles tészta kanapé hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Feltét elkészítés:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és összeforgatjuk a kakukkfű leveleivel, az őrölt borssal és az olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, közben néhányszor átforgatjuk. Sütés után a tepsit rácsra tesszük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. (A sütés befejeztével a sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A leveles tésztát 9 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen (1. ábra). Villával megszurkáljuk, majd ráhelyezzük a feltétet. A megpárolt, langyos, gombás-hagymás keveréket a tésztalapok közepére halmozzuk és egyenletesen elosztjuk a 9 db lapon. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk, majd a gombás feltétre 2-2 szeletet helyezünk. Mindegyikre teszünk 3-3 mozzarella darabot és a felszeletelt olívabogyóval megszórjuk, majd tetszés szerint sózzuk (2. ábra). Az előmelegített sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után, ízlés szerint friss kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórjuk és még melegen tálaljuk a Szilveszteri leveles tészta kanapé süteményt.
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és összeforgatjuk a kakukkfű leveleivel, az őrölt borssal és az olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, közben néhányszor átforgatjuk. Sütés után a tepsit rácsra tesszük, a zöldségeket hűlni hagyjuk. (A sütés befejeztével a sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A leveles tésztát 9 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen (1. ábra). Villával megszurkáljuk, majd ráhelyezzük a feltétet. A megpárolt, langyos, gombás-hagymás keveréket a tésztalapok közepére halmozzuk és egyenletesen elosztjuk a 9 db lapon. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk, majd a gombás feltétre 2-2 szeletet helyezünk. Mindegyikre teszünk 3-3 mozzarella darabot és a felszeletelt olívabogyóval megszórjuk, majd tetszés szerint sózzuk (2. ábra). Az előmelegített sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után, ízlés szerint friss kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórjuk és még melegen tálaljuk a Szilveszteri leveles tészta kanapé süteményt.
Tipp:
A Szilveszteri leveles tészta kanapé sütemény feltétét bármilyen más zöldséggel is elkészíthetjük (pl. kápia paprika, padlizsán stb.)
Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét parmezánnal, füstölt sajttal.
Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét parmezánnal, füstölt sajttal.



Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?