Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejmentes sajtos rúd

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vegán margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
1 kávéskanál só

Tetejére:

1 darab tojás (M-es)
kb. 60-70 g reszelt vegán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 30x16 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2-2,5 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott tésztacsíkokat keresztben is kettévágjuk. A tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt vegán sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Tároljuk a sajtos rudakat légmentesen zárható dobozban.
Tejmentes sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!