Szívnyomatos keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
szív alakú szaggatóforma (2 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g vaj vagy margarin
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
kb. 13-15 teáskanál tetszőleges ízű, piros színű lekvár
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
Tipp:
A töltéshez sima, selymes állagú lekvárt használjunk! Ha darabosabb, egy kis lábasban melegítsük fel, majd szűrőn keresztül passzírozzuk át.
Kedvencnek jelölöm
Szívnyomatos keksz
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
szív alakú szaggatóforma (2 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g vaj vagy margarin
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
kb. 13-15 teáskanál tetszőleges ízű, piros színű lekvár
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
Tipp:
A töltéshez sima, selymes állagú lekvárt használjunk! Ha darabosabb, egy kis lábasban melegítsük fel, majd szűrőn keresztül passzírozzuk át.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?