Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívnyomatos keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13-15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
szív alakú szaggatóforma (2 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g vaj vagy margarin
60 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 13-15 teáskanál tetszőleges ízű, piros színű lekvár

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.

Tipp:

A töltéshez sima, selymes állagú lekvárt használjunk! Ha darabosabb, egy kis lábasban melegítsük fel, majd szűrőn keresztül passzírozzuk át.
Szívnyomatos keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!