Szívnyomatos keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
Tipp:
Szívnyomatos keksz
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd 13-15 kis darabra osztjuk, mindet kigömbölygetjük, majd a tenyerünkben kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk. A szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk a tésztakorongok közepét úgy, hogy nem szúrjuk teljesen át, azaz csak egy mélyedést képezünk. A kivágott tésztadarabot egy kávéskanál nyelével kiemeljük és félretesszük. Miután mindegyik kekszet kiszúrtuk, a kiszaggatott tésztadarabokat összegyúrjuk, és hasonló módon még kb. egy kekszet készítünk belőlük. A kekszeket az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük egy kevés porcukorral. A lekvárt egy kis habzsákba (vagy levágott sarkú fagyasztótasakba) töltjük, és a kekszek mélyedéseibe nyomjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?