Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tej nélküli pudingos édesség

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puding:

1 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding banánízű
1 dl feketeribiszke szörp
4 dl víz
10 db babapiskóta
1/2 dl feketeribiszke szörp
1/2 dl víz
2 db banán
2 dl hulala tejszínhab
15-20 szem feketeszeder

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pudingot 1 dl ribiszke szörppel és a 4 dl vízzel elkevertem és felfőztem.
A poharakat kiöblítettem hideg vízzel, és tettem a pudingból 1-1 evőkanálnyit a poharakba.
A 1/2 dl szörpöt a 1/2 dl vízzel elkevertem és ebbe mártogattam bele az apró darabokra tört babapiskótát.
A pudingot és a babapiskótát felváltva rétegeztem, a poharakba még el nem fogyott.
Minden pohárra öntöttem 1 ek. szörpöt és a hűtőbe tettem 2-3 órára
Banánkarikákat raktam a tetejére és a felvert tejszínhabbal díszítettem, sajnos még kevés szeder érett így a díszítéshez még nem találtam elegendőt.

Alternatív elkészítés

Ha lett volna még a fekete ribizlimből, biztosan azzal díszítem, de úgy gondolom bármilyen variációban elkészíthető.
Ennél a banán íze nem teljesedett ki, mivel a ribizliből több volt, és az dominált. Igaz, én azt szeretem jobban.

Személyes megjegyzés

Volt itthon 1 csomag banános pudingom, azt készítettem el szörp és víz segítségével, gyümölccsel.
Tej nélküli pudingos édesség

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!