
Mandarintorta



Hozzávalók
Tészta:
125 ml víz
25 g Rama
1 csipet só
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2-3 darab tojás (közepes nagyságú)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Töltelék:
175 g mandarin
400 g hideg tejszínhab
200 g joghurt (3,5%-os)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
egy narancs reszelt héja
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.

Kedvencnek jelölöm

Mandarintorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet Mandarintorta elkészítéséhez
Tészta:
125 ml víz
25 g Rama
1 csipet só
75 g búzaliszt
2-3 darab tojás (közepes nagyságú)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Töltelék:
175 g mandarin
400 g hideg tejszínhab
200 g joghurt (3,5%-os)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
egy narancs reszelt héja
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
A Mandarintorta elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?