Tejfölös pogácsa
Hozzávalók
Tejfölös pogácsa
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek zsír
5 dkg élesztő
1,2 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 ek só (csapott)
1 tk cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés
Előkészítés
A tepsiket kenjük ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.
Elkészítés
Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Tálalás
Nekem három kisebb tepsivel lett.
Tárolás
Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.
Alternatív elkészítés
Sütés előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók
Tejfölös pogácsa
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek zsír
5 dkg élesztő
1,2 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 ek só (csapott)
1 tk cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsiket kenjük ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.
Elkészítés
Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Tálalás
Nekem három kisebb tepsivel lett.
Tárolás
Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.
Alternatív elkészítés
Sütés előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?