Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejfölös pogácsa

60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek zsír
5 dkg élesztő
1,2 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 ek só (csapott)
1 tk cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kenjük ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.

Elkészítés

Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Tálalás

Nekem három kisebb tepsivel lett.

Tárolás

Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.

Alternatív elkészítés

Sütés előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Tejfölös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!