![Sajtos kréker](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31894/sajtos-kreker-15634.jpg)
Sajtos kréker
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sajtos kréker
Hozzávalók
65-70 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Sajtos kréker](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31894/sajtos-kreker-15634.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?