Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes joghurtos gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor

krém:

375g joghurt
200 g porcukor
450 g tejszín
200 g ananász (vagy bármilyen más gyümölcs)

gyümölcszseléhez:

bármilyen konzerv gyümölcs leve (kb. 120 ml)
kevés citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Zselatint beáztatjuk, sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztából a szokásos módon piskótát sütünk, de kihűlés után nem vágjuk félbe.
A krémhez az apróra vágott gyümölcsöt a porcukor egy részével (attól függ, mennyire édes a gyümölcsünk), citromhéjjal, vaníliás cukorral és a joghurttal elkeverem. Ehhez adom a feloldott zselatint, végül a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát keretbe teszem, erre kenem a krémet (egészet), és a formában hagyom, hogy teljesen megdermedjen. Tetejét ízlésesen vegyes gyümölccsel díszítem, és lekenem gyümölcszselével.
A zseléhez a zselatint a gyümölcslébe beáztatom, miután megduzzadt, felmelegítem, és a többi hozzávalóval elkeverem. Ezt kenem a díszek tetejére.

Tálalás

Kb. 16 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A krém 2 tortára elég.
Tejszínes joghurtos gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!