Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes joghurtos gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor

krém:

375g joghurt
200 g porcukor
450 g tejszín
200 g ananász (vagy bármilyen más gyümölcs)

gyümölcszseléhez:

bármilyen konzerv gyümölcs leve (kb. 120 ml)
kevés citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Zselatint beáztatjuk, sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztából a szokásos módon piskótát sütünk, de kihűlés után nem vágjuk félbe.
A krémhez az apróra vágott gyümölcsöt a porcukor egy részével (attól függ, mennyire édes a gyümölcsünk), citromhéjjal, vaníliás cukorral és a joghurttal elkeverem. Ehhez adom a feloldott zselatint, végül a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát keretbe teszem, erre kenem a krémet (egészet), és a formában hagyom, hogy teljesen megdermedjen. Tetejét ízlésesen vegyes gyümölccsel díszítem, és lekenem gyümölcszselével.
A zseléhez a zselatint a gyümölcslébe beáztatom, miután megduzzadt, felmelegítem, és a többi hozzávalóval elkeverem. Ezt kenem a díszek tetejére.

Tálalás

Kb. 16 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A krém 2 tortára elég.
Tejszínes joghurtos gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!