Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g teljes kiőrlésű liszt
250 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
50 g eritrit
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 teáskanál cukor
25 g friss élesztő
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g eritrit

Kenéshez:

50 ml tej
1 teáskanál eritrit

A Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, az eritritet, a tojást és a sót. Közben a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóhoz adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. Az eritritet és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kenés:
A tejet felforrósítjuk, belekeverjük az eritritet. Ecsettel megkenjük vele a csigák tetejét, majd a sütő középső részében megsütjük.
A maradék tejet melegen tartjuk.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő 20. percében megkenjük-meglocsoljuk a csigákat a maradék tejjel. Visszatoljuk a sütőbe még 2 percre.

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Tönköly búzalisztet is használhatunk.
Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!