Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a kétféle lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. Az eritritet és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenés:
A tejet felforrósítjuk, belekeverjük az eritritet. Ecsettel megkenjük vele a csigák tetejét, majd a sütő középső részében megsütjük.
A maradék tejet melegen tartjuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő 20. percében megkenjük-meglocsoljuk a csigákat a maradék tejjel. Visszatoljuk a sütőbe még 2 percre.
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett kakaós csiga
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a kétféle lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. Az eritritet és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kenés:
A tejet felforrósítjuk, belekeverjük az eritritet. Ecsettel megkenjük vele a csigák tetejét, majd a sütő középső részében megsütjük.
A maradék tejet melegen tartjuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő 20. percében megkenjük-meglocsoljuk a csigákat a maradék tejjel. Visszatoljuk a sütőbe még 2 percre.
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?