Tepertős pogácsa
Hozzávalók
Tepertős pogácsa
30 dkg darált tepertő
50 dkg liszt
4 dkg vaj
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 tk. cukor
2 db tojássárgája
2 ek. tejföl
3 tk. só
1 db tojás (kenéshez)
Elkészítés
Elkészítés
A cukros tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval együtt egy tálban jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetni hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta. A megkelt tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
Tepertős pogácsa
30 dkg darált tepertő
50 dkg liszt
4 dkg vaj
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 tk. cukor
2 db tojássárgája
2 ek. tejföl
3 tk. só
1 db tojás (kenéshez)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukros tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval együtt egy tálban jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetni hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta. A megkelt tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?