
Tepertős pogácsa



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót az előkészített tepertő kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertőkrém felével. Jobbról balra ráhajtjuk a tészta egyik oldalát (2/3-ig), majd erre a tésztára ráhajtjuk a másik oldalt. Az így kapott tésztalapra felülről ráhajtjuk a tészta felét, a másik felet pedig alulról aláhajtjuk. Tetejére rányújtunk sodrófával, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrém másik felével, majd azonos módon meghajtogatjuk. Újabb 30 percet pihentetjük letakarva. Ezután 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és a felületét éles késsel sűrűn berácsozzuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 7,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Tepertős pogácsa
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót az előkészített tepertő kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertőkrém felével. Jobbról balra ráhajtjuk a tészta egyik oldalát (2/3-ig), majd erre a tésztára ráhajtjuk a másik oldalt. Az így kapott tésztalapra felülről ráhajtjuk a tészta felét, a másik felet pedig alulról aláhajtjuk. Tetejére rányújtunk sodrófával, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrém másik felével, majd azonos módon meghajtogatjuk. Újabb 30 percet pihentetjük letakarva. Ezután 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és a felületét éles késsel sűrűn berácsozzuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 7,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?