![Tepertős pogácsa](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31308/tepertos-pogacsa-14340.jpg)
Tepertős pogácsa
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót az előkészített tepertő kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertőkrém felével. Jobbról balra ráhajtjuk a tészta egyik oldalát (2/3-ig), majd erre a tésztára ráhajtjuk a másik oldalt. Az így kapott tésztalapra felülről ráhajtjuk a tészta felét, a másik felet pedig alulról aláhajtjuk. Tetejére rányújtunk sodrófával, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrém másik felével, majd azonos módon meghajtogatjuk. Újabb 30 percet pihentetjük letakarva. Ezután 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és a felületét éles késsel sűrűn berácsozzuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 7,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót az előkészített tepertő kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertőkrém felével. Jobbról balra ráhajtjuk a tészta egyik oldalát (2/3-ig), majd erre a tésztára ráhajtjuk a másik oldalt. Az így kapott tésztalapra felülről ráhajtjuk a tészta felét, a másik felet pedig alulról aláhajtjuk. Tetejére rányújtunk sodrófával, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrém másik felével, majd azonos módon meghajtogatjuk. Újabb 30 percet pihentetjük letakarva. Ezután 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és a felületét éles késsel sűrűn berácsozzuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 7,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Tepertős pogácsa](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31308/tepertos-pogacsa-14340.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?