Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepsis Raffaello

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só

A krémhez:

6 tojássárgája
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg Rama
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket cukorral és sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet és a kókuszt hozzákeverjük. Nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és közepes lángon, kb. 180 fokon, légkeveréses sütőben 20 percig sütjük, nem szabad pirosra sütni. A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral összekeverjük, majd pudingot készítünk belőle. Ha kihűlt, akkor a cukorral és a Ramával robotgéppel kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk 10 dkg kókuszreszelékkel és 10 dkg mandulaforgáccsal. Jó, ha legalább 1 nappal korábban elkészül fogyasztás előtt.
Tepsis Raffaello Tepsis Raffaello

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!