Barackos tiramisu
Hozzávalók
Barackos tiramisuhoz:
370 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g mascarpone krémsajt
100 ml tej
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
100 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé
250 g Cantuccini
Szóráshoz:
egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre 2-3 felet a díszítéshez. A maradék sárgabarackot vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Krém:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Kedvencnek jelölöm
Barackos tiramisu
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Barackos tiramisuhoz:
370 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g mascarpone krémsajt
100 ml tej
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
100 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé
250 g Cantuccini
Szóráshoz:
egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre 2-3 felet a díszítéshez. A maradék sárgabarackot vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Krém:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?