Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Barackos tiramisuhoz:

370 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g mascarpone krémsajt
100 ml tej
50 g cukor
5 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
100 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé
250 g Cantuccini

Szóráshoz:

egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre 2-3 felet a díszítéshez. A maradék sárgabarackot vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Krém:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.

Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.

Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.

Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Barackos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!