
Barackos tiramisu



Hozzávalók
Barackos tiramisuhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.


Barackos tiramisu
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Barackos tiramisuhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.
Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.
Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.
Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?