Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tojáslikőrös panna cotta-hoz:

600 ml habtejszín
40 g cukor
1 csipet só
150 ml tojáslikőr

Gyümölcsöntethez:

300 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy mirelit)
kb. 2 evőkanál porcukor
citromlé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A tejszínt a vanília belsejével és tokjával, a cukorral és a sóval főzőedényben felforraljuk, fedő nélkül lassú tűzön 10-15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük.

Elkészítés:

A zselatint a tojáslikőrben kb. 5 percig áztatjuk, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik (nem forraljuk). A feloldott tojáslikőrös zselatint hozzákeverjük a meleg tejszínhez és egyenletesen elosztjuk hideg vízzel leöblített formákban vagy poharakban. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.

Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.

Tippek:

Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel vagy földicseresznyével vagy megszórhatjuk megmosott kis virágokkal, pl. százszorszéppel.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
A Tojáslikőrös panna cotta enyhén alkoholos jellegű, gyümölcsös vendégváró funomság jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!