Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös panna cotta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tojáslikőrös panna cotta-hoz:

600 ml habtejszín
40 g cukor
1 csipet só
150 ml tojáslikőr

Gyümölcsöntethez:

300 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy mirelit)
kb. 2 evőkanál porcukor
citromlé

Elkészítés

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A tejszínt a vanília belsejével és tokjával, a cukorral és a sóval főzőedényben felforraljuk, fedő nélkül lassú tűzön 10-15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük.

Elkészítés:

A zselatint a tojáslikőrben kb. 5 percig áztatjuk, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik (nem forraljuk). A feloldott tojáslikőrös zselatint hozzákeverjük a meleg tejszínhez és egyenletesen elosztjuk hideg vízzel leöblített formákban vagy poharakban. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.

Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.

Tippek:

Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel vagy földicseresznyével vagy megszórhatjuk megmosott kis virágokkal, pl. százszorszéppel.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Tojáslikőrös panna cotta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-30
0 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
0 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
0 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!