Tojáslikőrös panna cotta
Hozzávalók
Tojáslikőrös panna cotta-hoz:
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
600 ml habtejszín
40 g cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
150 ml tojáslikőr
Gyümölcsöntethez:
300 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy mirelit)
kb. 2 evőkanál porcukor
citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A tejszínt a vanília belsejével és tokjával, a cukorral és a sóval főzőedényben felforraljuk, fedő nélkül lassú tűzön 10-15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük.
Elkészítés:
A zselatint a tojáslikőrben kb. 5 percig áztatjuk, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik (nem forraljuk). A feloldott tojáslikőrös zselatint hozzákeverjük a meleg tejszínhez és egyenletesen elosztjuk hideg vízzel leöblített formákban vagy poharakban. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Tippek:
Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel vagy földicseresznyével vagy megszórhatjuk megmosott kis virágokkal, pl. százszorszéppel.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Kedvencnek jelölöm
Tojáslikőrös panna cotta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tojáslikőrös panna cotta-hoz:
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
600 ml habtejszín
40 g cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
150 ml tojáslikőr
Gyümölcsöntethez:
300 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy mirelit)
kb. 2 evőkanál porcukor
citromlé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A tejszínt a vanília belsejével és tokjával, a cukorral és a sóval főzőedényben felforraljuk, fedő nélkül lassú tűzön 10-15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük.
Elkészítés:
A zselatint a tojáslikőrben kb. 5 percig áztatjuk, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik (nem forraljuk). A feloldott tojáslikőrös zselatint hozzákeverjük a meleg tejszínhez és egyenletesen elosztjuk hideg vízzel leöblített formákban vagy poharakban. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Tippek:
Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel vagy földicseresznyével vagy megszórhatjuk megmosott kis virágokkal, pl. százszorszéppel.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?