Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös panna cotta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag Tojáslikőrös panna cotta elkészítéséhez

Tojáslikőrös panna cotta-hoz:

600 ml habtejszín
40 g cukor
1 csipet só
150 ml tojáslikőr

Gyümölcsöntethez:

300 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy mirelit)
kb. 2 evőkanál porcukor
citromlé

A Tojáslikőrös panna cotta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A tejszínt a vanília belsejével és tokjával, a cukorral és a sóval főzőedényben felforraljuk, fedő nélkül lassú tűzön 10-15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük.

Elkészítés:

A zselatint a tojáslikőrben kb. 5 percig áztatjuk, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg a zselatin teljesen feloldódik (nem forraljuk). A feloldott tojáslikőrös zselatint hozzákeverjük a meleg tejszínhez és egyenletesen elosztjuk hideg vízzel leöblített formákban vagy poharakban. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.

Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.

Tippek:

Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel vagy földicseresznyével vagy megszórhatjuk megmosott kis virágokkal, pl. százszorszéppel.
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Tojáslikőrös panna cotta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!