Tojáslikőrös panna cotta
Hozzávalók
Tojáslikőrös panna cotta-hoz:
Gyümölcsöntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Tippek:
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Tojáslikőrös panna cotta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tojáslikőrös panna cotta-hoz:
Gyümölcsöntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Gyümölcsöntet:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, esetleg megmossuk, és lecsöpögtetjük vagy a mirelit gyümölcsöt a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A gyümölcsöt pürésítjük, szűrőn átnyomkodjuk, majd porcukorral és citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A panna cotta-t késsel leválasztjuk a forma széléről, esetleg a formát meleg vízbe mártjuk, majd desszertes tányérra borítjuk vagy pohárban és gyümölcsöntettel tálaljuk.
Tippek:
A desszertet fogyasztás előtt legfeljebb 1 nappal készíthetjük el.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?