Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökös-sajtos bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g hokkaido tök
150 ml tej
450 g búzaliszt
30 g cukor
1 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
50 g lágy margarin
1 késhegynyi őrölt kardamom
100 g reszelt Gouda sajt

Kenéshez és szóráshoz:

tej
50 g reszelt Gouda sajt
3 evőkanál tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, és kicsire vágjuk. A tökdarabokat a tejjel edényben fedő alatt közepes lángon puhára főzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük, és 100 ml tejet kimérünk. A tököt pürésítjük és hagyjuk kihűlni. A tortaformát margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tökpürét és a leszűrt tejet. (Ha a leszűrt tej nem adja ki a 100 ml-t akkor egészítsük ki langyos tejjel.) Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és 18 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és betesszük a tortaformába. Letakarva kb. 15 percig kelesztjük. Tejjel megkenjük, sajttal és tökmaggal megszórjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a buktákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült tökös buktát kissé hűlni hagyjuk, de legjobb még melegen fogyasztani.

Tipp:

A tetejére tetszés szerint szezámmagot, napraforgómagot, stb, is szórhatunk.
Tökös-sajtos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!