Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökös-sajtos bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g hokkaido tök
150 ml tej
450 g búzaliszt
30 g cukor
1 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
50 g lágy margarin
1 késhegynyi őrölt kardamom
100 g reszelt Gouda sajt

Kenéshez és szóráshoz:

tej
50 g reszelt Gouda sajt
3 evőkanál tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, és kicsire vágjuk. A tökdarabokat a tejjel edényben fedő alatt közepes lángon puhára főzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük, és 100 ml tejet kimérünk. A tököt pürésítjük és hagyjuk kihűlni. A tortaformát margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tökpürét és a leszűrt tejet. (Ha a leszűrt tej nem adja ki a 100 ml-t akkor egészítsük ki langyos tejjel.) Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és 18 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és betesszük a tortaformába. Letakarva kb. 15 percig kelesztjük. Tejjel megkenjük, sajttal és tökmaggal megszórjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a buktákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült tökös buktát kissé hűlni hagyjuk, de legjobb még melegen fogyasztani.

Tipp:

A tetejére tetszés szerint szezámmagot, napraforgómagot, stb, is szórhatunk.
Tökös-sajtos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!