Töltött fonott kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Felfuttatjuk a tejben az élesztőt.
Elkészítés
Elkészítés
Jól kidolgozzuk a tésztát, addig dagasztjuk, amíg az elválik a tál oldalától és kezünktől.
Ha elkészült a tészta, akkor meghintjük a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Elkészítés
Majd 18 részre vágjuk a tésztát. kis cipókat formázunk és egy lisztezett fóliára rakjuk.
Elkészítés
Majd a másik tésztát szintén megkenjük olajjal, rászórjuk a cukros darált diót és a mazsolát és feltekerjük.
Végezetül a 3 ágat összefonjuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.
Addig végezzük amíg van tésztánk.
Elkészítés
180 °C előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Töltött fonott kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Felfuttatjuk a tejben az élesztőt.
Elkészítés
Elkészítés
Jól kidolgozzuk a tésztát, addig dagasztjuk, amíg az elválik a tál oldalától és kezünktől.
Ha elkészült a tészta, akkor meghintjük a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Elkészítés
Majd 18 részre vágjuk a tésztát. kis cipókat formázunk és egy lisztezett fóliára rakjuk.
Elkészítés
Majd a másik tésztát szintén megkenjük olajjal, rászórjuk a cukros darált diót és a mazsolát és feltekerjük.
Végezetül a 3 ágat összefonjuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.
Addig végezzük amíg van tésztánk.
Elkészítés
180 °C előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?