
Tonhalas táska


Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
125 ml tej
30 g Rama
250 g búzaliszt
Fél tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet porcukor
Fél teáskanál só
Töltelékhez:
100 ml tejföl
1 teáskanál paradicsompüré
Fél teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál citromlé
200 g olajos tonhal
Ezenkívül:
1 tojássárgája (közepes méretű)
2 teáskanál tej
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Tonhalas táska
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
125 ml tej
30 g Rama
250 g búzaliszt
fél tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet porcukor
Fél teáskanál só
Töltelékhez:
100 ml tejföl
1 teáskanál paradicsompüré
Fél teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál citromlé
200 g olajos tonhal
Ezenkívül:
1 tojássárgája (közepes méretű)
2 teáskanál tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?