Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tonhalas táska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz:

Tésztához:

125 ml tej
30 g Rama
250 g búzaliszt
1 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet porcukor
Fél teáskanál só

Töltelékhez:

100 ml tejföl
1 teáskanál paradicsompüré
Fél teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál citromlé
200 g olajos tonhal

Ezenkívül:

1 tojássárgája (közepes méretű)
2 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.

A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.

Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.
A Tonhalas táska nagyszerű vendégváró fogás és útieledelként is beválik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!