
Tonhalas táska


Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.


Tonhalas táska
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.
Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?