Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölybúzás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g zabpehely
100 g barna vagy fehér cukor
½ mokkáskanál só
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
60 g apróra vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót vágjuk apró darabokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.

Sütési idő: 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 2 hétig elállnak.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
Tönkölybúzás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!