Tönkölybúzás keksz
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g zabpehely
100 g barna vagy fehér cukor
½ mokkáskanál só
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
60 g apróra vágott dió
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót vágjuk apró darabokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 2 hétig elállnak.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Tönkölybúzás keksz
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g zabpehely
100 g barna vagy fehér cukor
½ mokkáskanál só
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
60 g apróra vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót vágjuk apró darabokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 2 hétig elállnak.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?