
Tönkölybúzás keksz



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.


Tönkölybúzás keksz
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?