Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölybúzás mécsesek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tésztához:

350 g tönkölyliszt (1050 típus)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mandulaforgács
100 g barna cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g Rama Vajas Íz

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál barna cukor
némi mandulaforgács
200 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tönkölybúzás mécsesek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A Tönkölybúzás mécsesek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Tönkölybúzás mécsesek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!