Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-póréhagymás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

50 g póréhagyma
150 g tejföl 20 %-os
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál metélőhagyma karika
100 g reszelt sajt, pl. Ementáli
100 g szalonna- vagy sonkakocka
frissen őrölt bors

Túrós-burgonyás tésztához:

300 g burgonya
375 g búzaliszt
125 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
2 evőkanál metélőhagyma karika

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához meghámozzuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.

Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

A kiflik jól fagyaszthatók.
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.
Burgonyás-póréhagymás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!