
Burgonyás-póréhagymás kifli



Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Túrós-burgonyás tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.
Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.


Burgonyás-póréhagymás kifli
Hozzávalók
24 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Túrós-burgonyás tésztához:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.
Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?