
Burgonyás-póréhagymás kifli



Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Túrós-burgonyás tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.
Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.


Burgonyás-póréhagymás kifli
Hozzávalók
24 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Túrós-burgonyás tésztához:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.
Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?