Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-póréhagymás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

50 g póréhagyma
150 g tejföl 20 %-os
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál metélőhagyma karika
100 g reszelt sajt, pl. Ementáli
100 g szalonna- vagy sonkakocka
frissen őrölt bors

Túrós-burgonyás tésztához:

300 g burgonya
375 g búzaliszt
125 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
2 evőkanál metélőhagyma karika

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához meghámozzuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A töltelék hozzávalóit, a sonkakocka kivételével, összekeverjük, és ízesítjük.

Túrós-burgonyás tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, a túrót, a tejet, az olajat, a borsot és a metélőhagymát, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl hosszú ideig, különben a tészta ragadni fog!) Végül belegyúrjuk az összetört burgonyát. A tésztát liszttel megszórjuk, kivesszük a tálból, és elfelezzük. Mindkét darab tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 30-32 cm ᴓ) nyújtjuk.
A töltelék felét az egyik tésztalapra tesszük, és egyenletesen elkenjük. Mindkét kerek tésztalapot 12 cikkelyre vágjuk. A tésztalapon a sonkakockát a cikkelyek széles végén egyenletesen elosztjuk. A tésztaszeleteket a széles oldaláról kiflivé feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
A kifliket tejjel megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kiflit a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

A kiflik jól fagyaszthatók.
Póréhagyma helyett használhatunk lilahagymát is.
Burgonyás-póréhagymás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!