Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Újévi szerencsemalacok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Kelt tésztához:

500 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet porcukor
1 teáskanál só
1 darab tojás (közepes méretű)
150 ml tejföl
100 ml tej

Töltelékhez:

1 kis fej hagyma
100 g sonka
100 g gomba (Champignon)
1 csokor petrezselyem
100 ml tejföl

Ezenkívül:

1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
kevés szegfűszeg
kevés egész bors
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Újévi szerencsemalacok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacka sütemény fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az Újévi szerencsemalacok sütemény orrát.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült Újévi szerencsemalacokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek

Az Újévi szerencsemalacok tölteléke ízlés szerint variálható, kolbásszal, húsos császárszalonnával, de akár virsli vagy sajtkockákkal, mozarellával is megtömhetjük a malacka formájú sütemény "pocakját".
Az Újévi szerencsemalacok némi kreativitást és kézügyességet igényelnek, de elkészítésükkel vidám meglepetést szerezhetünk vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!