Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Török zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Török zsemle

50 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő (lehet frissből is, akkor 1/2 kocka)
1,5 dl tejföl (vagy natúr joghurt vagy kefir)
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos tej
1 egész tojás
1/4 pohár cukor
1 púpozott teáskanál só

Tetejére:

1 tojássárgája
1-2 kanál tej (összekutyulva)

Magok:

szezámmag
lenmag
mák (darálatlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos hozzávalókból a robotgéppel ruganyos tésztát dagasztatunk. Beletesszük egy dagasztótálba vagy sima műanyag tálba, és hagyjuk duplájára kelni. (Gyorsabb módszer: kelesztő tálba tesszük, lefedjük, és mehet be a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percig, majd benn is hagyjuk, mert az biztosan huzatmentes hely, kb. 1/2 óra alatt megkel) Ezután 16 részre osztjuk, kis rudakat sodrunk belőle (nem kell lisztezni, nagyon jó kis tészta), félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd feltekerjük csiga alakban, és a végét aláhajtjuk. Lekenjük a tejes - tojássárgájával, megszórjuk a magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon. (Nem kell előmelegíteni, közben is hadd keljen).

Tálalás

Ebből az adagból 16 darab török zsemle lesz!

Alternatív elkészítés

Isteni finom, könnyű a tésztája, fél úton a sós és az édes között, kalács-jellegű! Ez édesanyám kedvenc kelt tésztája, gyakran sütök neki ilyet! :)
Török zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!